Mångspråksbiblioteket

Det finns böcker på andra språk än svenska att låna på skolbiblioteket!

Alla Stockholms stads skolbibliotek kan nu på ett enkelt sätt erbjuda böcker på olika modersmål. Skolbiblioteken ska främja språkutveckling och stimulera alla elever att läsa mer, och uppdraget att erbjuda litteratur på olika språk är tydligt i den nya bibliotekslagen.

Det är Mångspråksbiblioteket för hela Stockholm som äger böckerna och vi har dem för en begränsad tid. De flesta elever har något språk förutom svenska som de pratar till vardags och det finns böcker på de vanligaste språken som tillhör skolbiblioteket. Men nu för första gången erbjuder vi de elever som pratar grekiska och mongoliska böcker på hemspråk. Det finns också en hel packe nya böcker på arabiska, så passa på att läsa ! Det kommer böcker på polska också, och är det något annat språk du undrar om så fråga.