Bilder och reportage från verksamheten läsåret 13/14

På den här sidan samlar vi bilder och reportage från vår verksamhet

Klass 3 och 4 arbetar med ytspänning

Eleverna år 3 och 4 har arbetat med vatten-ytspänning, luft och ljus. Vi avslutade arbetet med att göra våra egna såpbubblor och undersökte ljusreflexer, lufttryck och ytspänning  genom att studera såpbubblor. Olika spännande former provades.

En vinterutflykt till Rudan

Förra veckan hade "Mellan" (mellanstadieverksamheten) en utflykt till Rudan. Här kommer bilderna. Det blev så många bilder att det blev två bildspel och enliten film. Här är det första!

Miljötema: Rent Vatten

Vi har haft tema: "Rent Vatten". Här undersöker vi ytspänningen och dokumenterar sen iakttagelserna i en labbrapport.

Klasserna 1D och 1E forskar i hembygden

Klass 1D och 1E i Ormkärrsskolan har varit i skogen vid Hagsätra IP och tittta på en jordkällare som tillhört ett gammalt torp.
Klasserna arbetar med temat ”Ormkärr förr i tiden”.
 

Klass 4D bygger hus

Klass 4D har arbetat i ämnet teknik arbetat med hur hus är konstruerade och ser ut i olika delar av världen. det hela avslutades med redovisning och utställning i biblioteket.

Temaarbete kring miljö för åk 3,4,5

Klasserna 3,4,5 har arbetat tematiskt kring miljö och hållbar utveckling, rent vatten och ekologiska samband. Klasserna ska redovisa för varandra på FN-dagen den 24 oktober. Eleverna skapar power points inför presentationen. En del gör pjäser.

Klasserna 3och 4 samarbetar med förskolan

Klasserna 3-5 på Ormkärrsskolan har under vårterminen arbetat med NO och teknik kring el. Vi har undersökt hur batteri fungerar och vad som leder elektricitet och hur man får  en sluten krets så att en lampa kan lysa.

Hembygdshistoria

Klass 1D och 1E har arbetat med Hagsätra och Ormkärrs historia och gjort en utflykt till Tyresta för att titta på Ormkärrs gamla torp som är flyttat dit.

Brobygge i 4D

Klass 4D har i ämnet teknik byggt broar. Eleverna provade att använda sig en teknik som kallas "magiska triangeln". De använde rör och bågar för att bygga starkt och stabilt. Alla broar klarade 3 kg i minst 1 minut och stod stabilt.

FN-dagen

F-5d firar FN-dagen med att salmlas i gymnastiksalen och uppträda klassvis för varandra. Ämnen som klasserna tog upp var t ex: barns rättigheter, rent vatten och vara en bra kompis.

Temadag på Skansen

En dag på Skansen fick avsluta ett större samarbete mellan NO, svenska, So och engelska. Det är klasserna 3-5 som redovisar sina grupparbeten för varandra.

Ormkärrsskolans kör

Här sjunger kören på ormkärrsskolan.

En bok i världsklass!

Ormkärrsskolan har deltagit i "En bok i världsklass". Det är en satsning av bl a Stockholms stad och Skansen för att locka barn till läsning. Tävlingen går ut på att klasserna läser och redovisar i valfri form som en utställning. Ormkärrsskolans bidrag finns att se på Hagsätraskolans bibliotek. Om man inte kan komma dit och titta finns här en länk till tävlingens galleri.